Losos pečený z jedné strany
Ingredience
Kopr čerstvý |
10 g |
Losos - filety |
800 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Šalotka |
840 g |
Sůl |
2 špetka |
Víno bílé |
400 ml |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z lososa pokrájíme na kousky o velikosti 5 cm. Na jedné straně necháme kůži. Osolíme a opepříme a pozvolna bez obracení grilujeme.
- Šalotku oloupeme a necháme zesklovatět na rozpáleném másle.
- Přilijeme víno, zahustíme smetanou, přisypeme sekaný kopr.
- Rybu servírujeme přelitou koprovou omáčkou.