Hovězí se sýrem po řeznicku
Ingredience
Bazalka |
50 g |
Hovězí svíčková |
1 kg |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
600 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Čedar |
300 g |
Voda pitná |
6 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hovězí plátky naklepeme, nasolíme, opepříme, rozložíme na dno vymazaného pekáčku. Posypeme nasekanou bazalkou a strouhaným sýrem. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a poklademe na nastrouhaný sýr po celé ploše pekáčku. Zalijeme olivovým olejem, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut, dokud maso není měkké, v průběhu pečení podléváme teplou vodou po lžících.