Hovězí se sýrem po řeznicku

Ingredience


Bazalka 50 g
Hovězí svíčková 1 kg
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 600 g
Sůl 8 g
Sýr Čedar 300 g
Voda pitná 6 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí plátky naklepeme, nasolíme, opepříme, rozložíme na dno vymazaného pekáčku. Posypeme nasekanou bazalkou a strouhaným sýrem. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a poklademe na nastrouhaný sýr po celé ploše pekáčku. Zalijeme olivovým olejem, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut, dokud maso není měkké, v průběhu pečení podléváme teplou vodou po lžících.