Vařený rejnok s pikantní omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
60 ml |
Kapary |
20 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rejnok křídlo |
600 g |
Sůl |
2 špetka |
Víno bílé |
300 ml |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Maso pokrájíme na 6 kousků.
- 1 litr vody svaříme s vínem, přidáme rybu a za udržování stálé teploty bez varu necháme povařit 20 minut.
- Poté maso vyjmeme a necháme okapat.
- Máslo smícháme s citronovou šťávou, kapary, solí a pepřem. Směs uvedeme k varu, povaříme 1 minutu, poté odstavíme.
- Uvařené maso přelijeme omáčkou a servírujeme.