Vařený rejnok s pikantní omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 60 ml
Kapary 20 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rejnok křídlo 600 g
Sůl 2 špetka
Víno bílé 300 ml
Voda pitná 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájíme na 6 kousků.
  2. 1 litr vody svaříme s vínem, přidáme rybu a za udržování stálé teploty bez varu necháme povařit 20 minut.
  3. Poté maso vyjmeme a necháme okapat.
  4. Máslo smícháme s citronovou šťávou, kapary, solí a pepřem. Směs uvedeme k varu, povaříme 1 minutu, poté odstavíme.
  5. Uvařené maso přelijeme omáčkou a servírujeme.