Ústřice s pikantní omáčkou
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Ústřice |
16 ks |
Víno sauternské |
1 l |
Zakysaná smetana |
30 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ústřice otevřeme, maso vyjmeme a dáme do hrnce.
- Přilijeme víno a uvedeme k varu.
- Vaříme 45 vteřin, poté maso vyjmeme a dáme zpět do vymytých lastur.
- Polovinu vývaru smícháme se smetanou a necháme 1 minutu vařit.
- Přimícháme máslo, sůl, pepř a posekanou pažitku.
- Hotovou omáčkou polijeme ústřice a ihned servírujeme.