Plněná paprika
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citronová kůra |
2 polévková lžíce |
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Korintky |
50 g |
Máta |
10 ks |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
0.5 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rýže dlouhozrnná |
150 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a bílá žebra. Cibule nakrájíme na kostičky.
- V pánvi zahřejeme 3 polévkové lžíce oleje a necháme na něm zeskovatět cibuli. Přidáme rýži, podle chuti osolíme a asi 2 minuty ji opékáme.
- Mátu a petrželku po omytí vytřepeme dosucha a jemně nasekáme. Přimícháme bylinky, korintky a opražená piniová semínka. Podle chuti okořeníme.
- Papriky do 2/3 naplníme rýžovou směsí, přiklopíme seříznutým vrškem a vložíme do vymaštěné nákypové formy. Se zbylým olejem důkladně promícháme rajčatový protlak a bílé víno. Vše nalijeme na papiky.
- Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Při pečení papriky jednou obrátíme.