Plněná paprika

Ingredience


Cibule 2 ks
Citronová kůra 2 polévková lžíce
Hřebíček mletý 1 špetka
Korintky 50 g
Máta 10 ks
Olej olivový 8 polévková lžíce
Paprika žlutá 8 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 0.5 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rýže dlouhozrnná 150 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Víno bílé 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a bílá žebra. Cibule nakrájíme na kostičky.
  2. V pánvi zahřejeme 3 polévkové lžíce oleje a necháme na něm zeskovatět cibuli. Přidáme rýži, podle chuti osolíme a asi 2 minuty ji opékáme.
  3. Mátu a petrželku po omytí vytřepeme dosucha a jemně nasekáme. Přimícháme bylinky, korintky a opražená piniová semínka. Podle chuti okořeníme.
  4. Papriky do 2/3 naplníme rýžovou směsí, přiklopíme seříznutým vrškem a vložíme do vymaštěné nákypové formy. Se zbylým olejem důkladně promícháme rajčatový protlak a bílé víno. Vše nalijeme na papiky.
  5. Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Při pečení papriky jednou obrátíme.