Rýže s paprikou a šafránem

Ingredience


Hrozinky 2 polévková lžíce
Kmín římský 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Ořechy lískové 50 g
Ořechy vlašské 50 g
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Paprika žlutá 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Rýže basmati 400 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky zbavené semen a bílých žeber nakrájíme na kostičky. Rýži nasypeme do síta, důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. V hrnci zahřejeme máslo a opečeme na něm lehce kmín. Přidáme šafrán a rýži. Pečeme, než zesklovatí. Vložíme hrozinky, papriky a lehce osolíme. Přilijeme 700 ml vody a při mírné teplotě necháme 20 minut vařit.
  3. Na suché pánvi opražíme piniová semena a nahrubo nasekáme oříšky.
  4. Rýži podle chuti osolíme a opepříme, přimícháme ořechy a piniová semena. Podáváme horké.