Rýže s paprikou a šafránem
Ingredience
Hrozinky |
2 polévková lžíce |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
50 g |
Ořechy vlašské |
50 g |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Rýže basmati |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
700 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky zbavené semen a bílých žeber nakrájíme na kostičky. Rýži nasypeme do síta, důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- V hrnci zahřejeme máslo a opečeme na něm lehce kmín. Přidáme šafrán a rýži. Pečeme, než zesklovatí. Vložíme hrozinky, papriky a lehce osolíme. Přilijeme 700 ml vody a při mírné teplotě necháme 20 minut vařit.
- Na suché pánvi opražíme piniová semena a nahrubo nasekáme oříšky.
- Rýži podle chuti osolíme a opepříme, přimícháme ořechy a piniová semena. Podáváme horké.