Rýže s hráškem a fetou
Ingredience
Hrášek |
100 g |
Hřebíček |
5 ks |
Kardamom |
5 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dlouhozrnná |
350 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Feta |
200 g |
Vývar zeleninový |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozpustíme 20 g másla a opečeme na něm rozdrcené tobolky kardamonu a hřebíčky. Přisypeme rýži, kterou necháme na másle zesklovatět a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme hrášek a zalijeme zeleninovým vývarem. Poté asi 20 minut při mírné teplotě vaříme.
- Fetu rozkrájíme na kostičky o velikosti asi 1 cm. V pánvi zahřejeme olej a opečeme na něm do světle hněda kostky sýra. Poté přidáme k rýži a dobře promícháme. Vmícháme zbylé máslo. Podáváme horké.