Rýže s hráškem a fetou

Ingredience


Hrášek 100 g
Hřebíček 5 ks
Kardamom 5 ks
Máslo čerstvé 30 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže dlouhozrnná 350 g
Sůl 1 špetka
Sýr Feta 200 g
Vývar zeleninový 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpustíme 20 g másla a opečeme na něm rozdrcené tobolky kardamonu a hřebíčky. Přisypeme rýži, kterou necháme na másle zesklovatět a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme hrášek a zalijeme zeleninovým vývarem. Poté asi 20 minut při mírné teplotě vaříme.
  2. Fetu rozkrájíme na kostičky o velikosti asi 1 cm. V pánvi zahřejeme olej a opečeme na něm do světle hněda kostky sýra. Poté přidáme k rýži a dobře promícháme. Vmícháme zbylé máslo. Podáváme horké.