Černé fazole s kysaným zelím
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
60 g |
Fazole černé |
100 g |
Hřebíček |
1 špetka |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 špetka |
Olej rostlinný |
15 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zelí kysané |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Fazole necháme máčet ve studené vodě. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, kysané zelí překrájíme, petrželovou nať drobně posekáme.
- Fazole s česnekem, cibulí a bobkovým listem vaříme pod poklicí, až jsou fazole měkké. Poté přidáme okapané zelí, zbylé koření, rajský protlak, dobře promícháme a pod poklicí dusíme, až se tekutina vydusí.
- Podle chuti směs osolíme a zdobíme petrželovou natí.