Černé fazole s kysaným zelím

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 60 g
Fazole černé 100 g
Hřebíček 1 špetka
Kmín drcený 1 kávová lžička
Majoránka 1 špetka
Olej rostlinný 15 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Zelí kysané 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole necháme máčet ve studené vodě. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, kysané zelí překrájíme, petrželovou nať drobně posekáme.
  2. Fazole s česnekem, cibulí a bobkovým listem vaříme pod poklicí, až jsou fazole měkké. Poté přidáme okapané zelí, zbylé koření, rajský protlak, dobře promícháme a pod poklicí dusíme, až se tekutina vydusí.
  3. Podle chuti směs osolíme a zdobíme petrželovou natí.