Zelené fazolky zapečené s eidamem

Ingredience


Fazolky ve slaném nálevu - sterilované 250 g
Mléko polotučné 50 ml
Mouka pšeničná hladká 10 g
Olej rostlinný 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 40 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sterilované fazolky necháme řádně okapat a pokrájíme. Na oleji připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní mléko a deset minut za stálého míchání povaříme. Poté odstavíme a do prochladlé směsi vmícháme nastrouhaný sýr (asi třetinu dáme stranou), žloutek a sníh z bílku.
  2. Fazolky narovnáme do pekáčku, přelijeme omáčkou, zasypeme odloženým sýrem a zapečeme v předehřáté troubě.