Zelené fazolky zapečené s eidamem
Ingredience
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
250 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Mouka pšeničná hladká |
10 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Sterilované fazolky necháme řádně okapat a pokrájíme. Na oleji připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní mléko a deset minut za stálého míchání povaříme. Poté odstavíme a do prochladlé směsi vmícháme nastrouhaný sýr (asi třetinu dáme stranou), žloutek a sníh z bílku.
- Fazolky narovnáme do pekáčku, přelijeme omáčkou, zasypeme odloženým sýrem a zapečeme v předehřáté troubě.