Hanojská nudlová polévka s hovězím masem

Ingredience


Badyán 1 ks
Bobkový list 1 ks
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Cibule červená 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Fazolové výhonky 115 g
Fenyklová semínka 0.5 kávová lžička
Hovězí kližka 1500 g
Hovězí roštěnka níz. peč. 140 g
Hřebíček 2 ks
Koriandr čerstvý 1 hrst
Limetka 1 ks
Nudle rýžové 1 balení
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Skořice celá 1 ks
Voda pitná 3000 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli překrojíme na polovinu a krátce ji orestujeme rozkrojenou stranou nahoru, dokud nezačne karamelizovat. Odložíme stranou.
  2. Maso z kližky nakrájíme na kousky a i s kostmi vložíme do většího hrnce. Přidáme připravenou cibuli, zázvor, badyán, bobkový list, fenyklová semínka, hřebíček a skořici. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2-3 hod. Pěnu vzniklou na povrchu průběžně sbíráme. Poté vyjmeme z hrnce maso, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Kosti rovněž vyjmeme, vývar scedíme a vrátíme do hnce spolu s masem. Krátce povaříme, dochutíme limetkovou šťávou a rybí omáčkou.
  3. Roštěnku nakrájíme na velmi tenké plátky a necháme zamrazit. Jako přílohy nakrájíme zvlášť do misek cibulku na kroužky, fazolové výhonky, chilli papričky bez semínek, jarní cibulky najemno a koriandrové lístky.
  4. Nudle uvaříme doměkka, scedíme a rozdělíme na porce. Obložíme plátky roštěnky, přelijeme horkým vývarem. Přílohy podáváme samostatně.