Hanojská nudlová polévka s hovězím masem
Ingredience
Badyán |
1 ks |
Bobkový list |
1 ks |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Fazolové výhonky |
115 g |
Fenyklová semínka |
0.5 kávová lžička |
Hovězí kližka |
1500 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
140 g |
Hřebíček |
2 ks |
Koriandr čerstvý |
1 hrst |
Limetka |
1 ks |
Nudle rýžové |
1 balení |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Skořice celá |
1 ks |
Voda pitná |
3000 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli překrojíme na polovinu a krátce ji orestujeme rozkrojenou stranou nahoru, dokud nezačne karamelizovat. Odložíme stranou.
- Maso z kližky nakrájíme na kousky a i s kostmi vložíme do většího hrnce. Přidáme připravenou cibuli, zázvor, badyán, bobkový list, fenyklová semínka, hřebíček a skořici. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2-3 hod. Pěnu vzniklou na povrchu průběžně sbíráme. Poté vyjmeme z hrnce maso, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Kosti rovněž vyjmeme, vývar scedíme a vrátíme do hnce spolu s masem. Krátce povaříme, dochutíme limetkovou šťávou a rybí omáčkou.
- Roštěnku nakrájíme na velmi tenké plátky a necháme zamrazit. Jako přílohy nakrájíme zvlášť do misek cibulku na kroužky, fazolové výhonky, chilli papričky bez semínek, jarní cibulky najemno a koriandrové lístky.
- Nudle uvaříme doměkka, scedíme a rozdělíme na porce. Obložíme plátky roštěnky, přelijeme horkým vývarem. Přílohy podáváme samostatně.