Teleci na víně
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
600 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Ocet vinný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
4 g |
Rajčata |
300 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
8 g |
Telecí kýta |
800 g |
Tymián čerstvý |
4 g |
Víno červené |
2 dl |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Telecí maso nakrájíme na 5 porcí, lehce naklepeme, nasolíme a na pánvi orestujeme ze všech stran na rozpáleném másle. Ve větším hrnci rozpustíme máslo a vložíme do něj orestované maso, přilijeme ocet, víno a vodu. Přihodíme bobkový list, 3 stroužky česneku, tymián a skořici. Přidáme celé cibule a rozkrájená rajčata a vaříme na mírném ohni hodinu a půl, potom maso vyjmeme a uchováme teplé. Omáčku zcedíme, osolíme, okořeníme a vrátíme do ní porce masa. Servírujeme např. s rýží.