Teleci na víně

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 600 g
Máslo čerstvé 150 g
Ocet vinný 1 dl
Pepř černý mletý 4 g
Rajčata 300 g
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 8 g
Telecí kýta 800 g
Tymián čerstvý 4 g
Víno červené 2 dl
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso nakrájíme na 5 porcí, lehce naklepeme, nasolíme a na pánvi orestujeme ze všech stran na rozpáleném másle. Ve větším hrnci rozpustíme máslo a vložíme do něj orestované maso, přilijeme ocet, víno a vodu. Přihodíme bobkový list, 3 stroužky česneku, tymián a skořici. Přidáme celé cibule a rozkrájená rajčata a vaříme na mírném ohni hodinu a půl, potom maso vyjmeme a uchováme teplé. Omáčku zcedíme, osolíme, okořeníme a vrátíme do ní porce masa. Servírujeme např. s rýží.