Rajčata plněná kroupami
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
160 g |
Kroupy ječné |
150 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Rajčata |
400 g |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
40 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata v horní třetině seřízneme a vnitřek vydlabeme. Kroupy vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a 20 minut povaříme. Scedíme, přimícháme k nim žloutky, touto směsí naplníme rajčata, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15 minut.
- Rajčata podáváme teplá s bílým chlebem.