Rajčata plněná kroupami

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 160 g
Kroupy ječné 150 g
Máslo čerstvé 20 g
Rajčata 400 g
Strouhanka 20 g
Sůl 8 g
Sýr Ementál (Primátor) 40 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata v horní třetině seřízneme a vnitřek vydlabeme. Kroupy vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a 20 minut povaříme. Scedíme, přimícháme k nim žloutky, touto směsí naplníme rajčata, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 15 minut.
  2. Rajčata podáváme teplá s bílým chlebem.