Jahodová bublanina
Ingredience
Cukr moučkový |
220 g |
Jahody zahradní |
500 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka polohrubá |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Změklé máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme vlažné mléko a polovinu mouky.
- Bílky a sůl ušleháme do tuhého sněhu, přidáme zbytek mouky a kypřící prášek, vše spojíme do hladkého těsta.
- Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme polovinu těsta, poklademe polovinou jahod, zalijeme zbytkem těsta a ozdobíme druhou polovinou jahod.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout a pocukrujeme.