Jahodová bublanina

Jahodová bublanina - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 220 g
Jahody zahradní 500 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 120 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka polohrubá 600 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme vlažné mléko a polovinu mouky.
  2. Bílky a sůl ušleháme do tuhého sněhu, přidáme zbytek mouky a kypřící prášek, vše spojíme do hladkého těsta.
  3. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme polovinu těsta, poklademe polovinou jahod, zalijeme zbytkem těsta a ozdobíme druhou polovinou jahod.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout a pocukrujeme.