Rajčatový nákyp s parmezánem
Ingredience
Bešamel |
40 ml |
Hovězí vývar základní |
30 ml |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
250 ml |
Sůl |
8 g |
Sýr Parmezán |
80 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
Žampiony čerstvé |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do misky nasypeme strouhaný parmezán, zalijeme rajčatovým protlakem, vývarem, přidáme 3 žloutky, sůl, pepř, bešamel, všechno důkladně promícháme a nakonec vmícháme sníh z 5 bílků.
- Formu vymažeme máslem, stěny formy obložíme plátky žampionů, těsto nalijeme do formy a ve vyhřáté troubě pečeme půl hodiny.
- Nákyp můžeme podávat teplý i vychladlý.