Rajčatový nákyp s parmezánem

Ingredience


Bešamel 40 ml
Hovězí vývar základní 30 ml
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 250 ml
Sůl 8 g
Sýr Parmezán 80 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 3 ks
Žampiony čerstvé 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky nasypeme strouhaný parmezán, zalijeme rajčatovým protlakem, vývarem, přidáme 3 žloutky, sůl, pepř, bešamel, všechno důkladně promícháme a nakonec vmícháme sníh z 5 bílků.
  2. Formu vymažeme máslem, stěny formy obložíme plátky žampionů, těsto nalijeme do formy a ve vyhřáté troubě pečeme půl hodiny.
  3. Nákyp můžeme podávat teplý i vychladlý.