Rizoto z jehněčích jater
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Játra jehněčí |
800 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Petržel - nať |
40 g |
Rajčata |
250 g |
Rýže loupaná |
250 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném másle dorůžova. Přidáme jehněčí játra nakrájená na malé kousky a restujeme za stálého míchání 10 minut. V hrnci uvaříme rýži podle návodu asi 20 minut. Mezitím k játrům přidáme skořici a pokrájená rajčata, zakryté dusíme. Hotovou rýži vsypeme do mísy, osolíme a zalijeme rozpuštěným máslem. Nakonec přidáme játrovou směs a zlehka promícháme. Hotové rizoto podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.