Rizoto z jehněčích jater

Ingredience


Cibule 1 ks
Játra jehněčí 800 g
Máslo čerstvé 150 g
Petržel - nať 40 g
Rajčata 250 g
Rýže loupaná 250 g
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném másle dorůžova. Přidáme jehněčí játra nakrájená na malé kousky a restujeme za stálého míchání 10 minut. V hrnci uvaříme rýži podle návodu asi 20 minut. Mezitím k játrům přidáme skořici a pokrájená rajčata, zakryté dusíme. Hotovou rýži vsypeme do mísy, osolíme a zalijeme rozpuštěným máslem. Nakonec přidáme játrovou směs a zlehka promícháme. Hotové rizoto podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.