Bažant na bezinkách
Ingredience
Bažant obecný |
1 ks |
Bezinky |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sirup bezinkový |
500 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 220C.
- Bažanta omyjeme, osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme maso a pečeme asi 20minut tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Během pečení poléváme zeleninovým vývarem. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké.
- Do šťávy z pekáče přilijeme bezinkovou šťávu, krátce povaříme dokud nezhoustne, přidáme smetanu a ještě provaříme. Omáčku rozmixujeme, vmícháme rozpuštěné vychlazené máslo, přidáme bezinky a omáčku prohřejeme.
- Bažanta naporcujeme, podáváme s horkou omáčkou a bramborovými knedlíky nebo salátem.