Bažant na bezinkách

Ingredience


Bažant obecný 1 ks
Bezinky 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Olej stolní 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sirup bezinkový 500 ml
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 220C.
  2. Bažanta omyjeme, osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme maso a pečeme asi 20minut tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Během pečení poléváme zeleninovým vývarem. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké.
  3. Do šťávy z pekáče přilijeme bezinkovou šťávu, krátce povaříme dokud nezhoustne, přidáme smetanu a ještě provaříme. Omáčku rozmixujeme, vmícháme rozpuštěné vychlazené máslo, přidáme bezinky a omáčku prohřejeme.
  4. Bažanta naporcujeme, podáváme s horkou omáčkou a bramborovými knedlíky nebo salátem.