Čokoládový dort s datlemi a ořechy

Ingredience


Čokoláda 80% 300 g
Cukr krupice 220 g
Datle 160 g
Ořechy lískové 280 g
Smetana 33% (šlehačka) 375 ml
Vaječný bílek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu rozpálíme na 180 °C. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Postupně přidáváme cukr a šleháme do jeho rozpuštění. Vmícháme 200 g nastrouhané čokolády, nasekané datle a nasekané oříšky.
  2. Těsto lžící přemístíme do dortové formy, kterou předem vymažeme a vyložíme pečicím papírem. Pečeme cca 40 min, poté necháme vychladnout.
  3. Korpus vyjmeme z formy a podélně rozřízneme. Jednu polovinu natřeme našlehanou šlehačkou, přiklopíme druhou polovinou a na povrchu pokapeme zbytkem rozehřáté čokolády. Necháme ztuhnout, naporcujeme a podáváme.