Dušené zelí s klobásou
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Cibule |
2 ks |
Klobása uzená |
4 ks |
Koriandr mletý |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sádlo vepřové škvařené |
150 g |
Sůl |
10 g |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci usmažíme na sádle nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova. Přidáme bobkový list, koriandr, osolíme, opepříme a za stálého míchání chvíli povaříme.
- Mezitím očistíme hlávku zelí, odloupneme spodní listy, zelí rozpůlíme a okrájíme ve větších pruzích od košťálu. Přidáme do hrnce k cibulce a necháme dusit. Asi po 20 minutách, až bude zelí změklé, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a dusíme dohromady za občasného míchání dalších 20 minut. Ihned servírujeme nejlépe s čerstvým chlebem.