Dušené zelí s klobásou

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Cibule 2 ks
Klobása uzená 4 ks
Koriandr mletý 1 špetka
Pepř černý mletý 5 g
Sádlo vepřové škvařené 150 g
Sůl 10 g
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci usmažíme na sádle nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova. Přidáme bobkový list, koriandr, osolíme, opepříme a za stálého míchání chvíli povaříme.
  2. Mezitím očistíme hlávku zelí, odloupneme spodní listy, zelí rozpůlíme a okrájíme ve větších pruzích od košťálu. Přidáme do hrnce k cibulce a necháme dusit. Asi po 20 minutách, až bude zelí změklé, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a dusíme dohromady za občasného míchání dalších 20 minut. Ihned servírujeme nejlépe s čerstvým chlebem.