Italský rýžový dort
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Créme fraiche |
150 g |
Krůtí prsa |
2 plátek |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Rýže neloupaná (Natural) |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky zbavené semen a bílých žeber nakrájíme na kostičky. Jemně nasekáme cibuli.
- V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a osmahneme na něm papriku s cibulí. Přidáme rýži a za stálého míchání necháme zesklovatět.
- Zalijeme horkým vývarem, při mírné teplotě dusíme asi 25 minut. Rýže musí vsáknout veškerou tekutinu. Poté necháme částečně vychladnout.
- Omyté a osušené krůtí plátky nakrájíme na kostičky. V pánvi zahřejeme zbylý olej a kostičky masa na něm opečeme. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme paprikou.
- Nastrouháme parmezán a na tenké plátky nakrájíme rajčata. Promícháme vejce, créme fraiche a polovinu parmezánu a vmícháme do rýže.
- Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme ji připravenou rýžovou směsí, uhladíme, obložíme plátky rajčat, zasypeme zbylým sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
- Pokrm podáváme ozdobený nasekanou bazalkou.