Italský rýžový dort

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Créme fraiche 150 g
Krůtí prsa 2 plátek
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika mletá sladká 1 špetka
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Rýže neloupaná (Natural) 500 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 200 g
Vejce slepičí 4 ks
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky zbavené semen a bílých žeber nakrájíme na kostičky. Jemně nasekáme cibuli.
  2. V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a osmahneme na něm papriku s cibulí. Přidáme rýži a za stálého míchání necháme zesklovatět.
  3. Zalijeme horkým vývarem, při mírné teplotě dusíme asi 25 minut. Rýže musí vsáknout veškerou tekutinu. Poté necháme částečně vychladnout.
  4. Omyté a osušené krůtí plátky nakrájíme na kostičky. V pánvi zahřejeme zbylý olej a kostičky masa na něm opečeme. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme paprikou.
  5. Nastrouháme parmezán a na tenké plátky nakrájíme rajčata. Promícháme vejce, créme fraiche a polovinu parmezánu a vmícháme do rýže.
  6. Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme ji připravenou rýžovou směsí, uhladíme, obložíme plátky rajčat, zasypeme zbylým sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
  7. Pokrm podáváme ozdobený nasekanou bazalkou.