Fazolový dip
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazole |
150 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Víno červené |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. V hrnci ji na rozpuštěném másle dusíme. Omyjeme červenou papriku, rozpůlíme, odstraníme semena, masitá bílá žebra a papriku nakrájíme na kostky. Polovinu kostek papriky přidáme do hrnce a dusíme s cibulí. Slijeme malou sklenici fazolí a necháme okapat. Potom je přidáme do hrnce. Přilijeme červené víno, směs ochutíme solí a pepřem. Vše povaříme 8 minut. Fazolovou směs umixujeme a necháme vychladit. Před podáváním fazolový dip posypeme zbývajícími kostkami papriky.