Tacos s kuřecím masem

Ingredience


Avokádo 1 ks
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 ks
Kuřecí prsa 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 70 ml
Zakysaná smetana 75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vále prosejeme mouku, přidáme sůl, nalijeme vodu a vypracujeme hladké těsto, ze kterého rukou vytvarujeme 4 kuličky. Dáme na 20 minut odpočinout.
  2. Mezitím si připravíme avokádovou omáčku. Zralé avokádo oloupeme a dužinu nakrájíme na malé kousky. Rozmačkáme ho vidličkou a zakápneme citronovou šťávou.
  3. Na malé kousky nakrájíme omytá rajčata a ještě je rozmačkáme vidličkou. Půlku rajčete si necháme na ozdobu. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a chilli papričky najemno. Čerstvý zelený koriandr omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a odrhneme téměř všechny lístky. Vše, co jsme si nyní připravili, smícháme v míse i s rozmačkaným avokádem. Na ochucení přidáme sůl a pepř.
  4. Z odpočinutého těsta si připravíme 4 placky. Vyválíme je na velmi tenko.
  5. V rozehřátém oleji smažíme na pánvi po obou stranách připravené placky. Tacos by mělo mít lehce zlatavou barvu se zabarvenými puchýřky. Na talíř rozprostřeme listy hlávkového salátu a na nich vytvarujeme z usmažených tacos mističky ve tvaru lodičky.
  6. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, které osmažíme ve zbývajícím oleji. Jakmile maso usmažíme doměkka, vyjmeme z pánve a vložíme do připravených tacos. Navrch masa dáme 1 lžíci zakysané smetany.
  7. Avokádovou omáčku přidáme na talíř k listům zeleného salátu, dozdobíme kouskem nakrájeného rajčete a lístečkem koriandru.