Lososové steaky se zálivkou z máty a šalotky

Ingredience


Citrony 1 ks
Losos - filety 680 g
Máta 2 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Steaky jemně osolíme a opepříme. Gril rozpálíme na vysokou teplotu, mřížku zakryjeme alobalem a položíme na něj maso. Grilujeme z obou stran cca 4-5 minut doměkka a dozlatova.
  2. Mezitím si připravíme zálivku. Nasekáme mátu a šalotku, smícháme s olejem, citronovou šťávou a důkladně promísíme.
  3. Hotové steaky ochutíme zálivkou a dozdobíme lístky máty. Ihned podáváme.