Omeletové nudle I

Ingredience


Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
Tuk 50 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozšleháme v polovině mléka, osolíme, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a po malých částech přisypáváme hladkou mouku. Vymícháme hustší těsto a poté přilijeme zbytek mléka. Tímto způsobem se vyvarujeme hrudek v těstě.
  2. Těsto musí být velmi řídké, aby se dobře rozlévalo na rozpálenou pánev potřenou tukem v tenkých vrstvách. Pečeme z obou stran.
  3. Takto opečené omelety nakrájíme na proužky cca 40 mm dlouhé a 10 mm široké.
  4. K polévce omelety podáváme zvlášť na talířku.