Omeletové nudle I
Ingredience
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Vejce rozšleháme v polovině mléka, osolíme, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať a po malých částech přisypáváme hladkou mouku. Vymícháme hustší těsto a poté přilijeme zbytek mléka. Tímto způsobem se vyvarujeme hrudek v těstě.
- Těsto musí být velmi řídké, aby se dobře rozlévalo na rozpálenou pánev potřenou tukem v tenkých vrstvách. Pečeme z obou stran.
- Takto opečené omelety nakrájíme na proužky cca 40 mm dlouhé a 10 mm široké.
- K polévce omelety podáváme zvlášť na talířku.