Jehněčí chuťovka

Ingredience


Cibule 2 ks
Citronová šťáva 40 ml
Jehněčí vnitřnosti 500 g
Ledvinky jehněčí 200 g
Máslo čerstvé 100 g
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 4 g
Sůl 7 g
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Tymián sušený 1 špetka
Víno červené 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí vnitřnosti i ledviny opereme a necháme v hrnci přejít varem. Zcedíme, vychladlé rozkrájíme nadrobno.
  2. V pánvi na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli do zlatova, přidáme krájené vnitřnosti a restujeme za stálého míchání asi 10 minut. Ochutíme oreganem, tymiánem, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a citronovou šťávou. Nakonec přisypeme strouhaný sýr, promícháme a necháme vařit na mírném ohni 25 minut. Servírujeme teplé s bílým pečivem.