Jehněčí chuťovka
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
40 ml |
Jehněčí vnitřnosti |
500 g |
Ledvinky jehněčí |
200 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sůl |
7 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Víno červené |
3 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jehněčí vnitřnosti i ledviny opereme a necháme v hrnci přejít varem. Zcedíme, vychladlé rozkrájíme nadrobno.
- V pánvi na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli do zlatova, přidáme krájené vnitřnosti a restujeme za stálého míchání asi 10 minut. Ochutíme oreganem, tymiánem, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a citronovou šťávou. Nakonec přisypeme strouhaný sýr, promícháme a necháme vařit na mírném ohni 25 minut. Servírujeme teplé s bílým pečivem.