Smažené telecí mozečky
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
150 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 dl |
Ocet kvasný lihový |
80 ml |
Olej rostlinný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
5 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
8 g |
Telecí mozek |
500 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí mozečky namočíme do studené vody s octem a citronovou šťávou na 10 minut. Mezitím v hrnci dáme vařit celer, cibuli, bobkový list, sůl a ocet. Odmočené mozečky odblaníme a vhodíme do vroucího vývaru, vaříme 20 minut a necháme ve vývaru vychladnout. Studené mozečky vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky, které namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme strouhankou a osmažíme na rozpáleném oleji.