Smažené telecí mozečky

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 150 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 dl
Ocet kvasný lihový 80 ml
Olej rostlinný 1 dl
Pepř černý mletý 5 g
Strouhanka 200 g
Sůl 8 g
Telecí mozek 500 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí mozečky namočíme do studené vody s octem a citronovou šťávou na 10 minut. Mezitím v hrnci dáme vařit celer, cibuli, bobkový list, sůl a ocet. Odmočené mozečky odblaníme a vhodíme do vroucího vývaru, vaříme 20 minut a necháme ve vývaru vychladnout. Studené mozečky vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky, které namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme strouhankou a osmažíme na rozpáleném oleji.