Masové buchty

Ingredience


Cibule 1 ks
Maso mleté - mix 500 g
Mouka pšeničná hladká 800 g
Olej rostlinný 5 dl
Pepř černý mletý 4 g
Petržel - nať 50 g
Salát ledový 1 ks
Solamyl - bramborový škrob 20 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 8 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Škrobovou moučku smícháme s moukou a vodou a vytvoříme hladké nelepivé těsto, které necháme odležet.
  2. Mleté maso promícháme v míse s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, přidáme vejce, osolíme a opepříme.
  3. Odleželé těsto rozválíme a rozkrájíme na 20 čtverců. Na střed každého vložíme část masové hmoty, okraje spojíme a v dlaních buchtu dotvarujeme. Smažíme ve velkém množství oleje v hlubší pánvi nebo hrnci, necháme okapat od přebytečného oleje na cedníku. Servírujeme na míse ozdobené natrhaným ledovým salátem.