Masové buchty
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Maso mleté - mix |
500 g |
Mouka pšeničná hladká |
800 g |
Olej rostlinný |
5 dl |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel - nať |
50 g |
Salát ledový |
1 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
20 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
8 dl |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Škrobovou moučku smícháme s moukou a vodou a vytvoříme hladké nelepivé těsto, které necháme odležet.
- Mleté maso promícháme v míse s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, přidáme vejce, osolíme a opepříme.
- Odleželé těsto rozválíme a rozkrájíme na 20 čtverců. Na střed každého vložíme část masové hmoty, okraje spojíme a v dlaních buchtu dotvarujeme. Smažíme ve velkém množství oleje v hlubší pánvi nebo hrnci, necháme okapat od přebytečného oleje na cedníku. Servírujeme na míse ozdobené natrhaným ledovým salátem.