Telecí kotlety na česnekovém bešamelu
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sůl |
6 g |
Telecí kýta |
800 g |
Víno bílé |
3 dl |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na másle z obou stran. V hrnci usmažíme světlou jíšku s prolisovaným česnekem, přidáme víno a vodu a orestované plátky masa. Vaříme na mírném ohni dokud maso není měkké a omáčka nezhoustne. Podáváme např. s vařenými bramborami.