Jahodová srdce
Ingredience
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
2 ks |
Jahody zahradní |
250 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
250 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Moučkový cukr a jeden vanilkový cukr utřeme se žloutky, změklým máslem, mlékem, moukou a solí.
- Těsto necháme asi 20 minut odpočinout, potom přidáme sníh.
- Ve vaflovači upečeme vaflová srdce, necháme vychladnout, potřeme tvarohem s rozmačkanými jahodami, ušlehanou smetanou a jedním vanilkovým cukrem, přiklopíme druhou vaflí a posypeme cukrem.