Jahodová srdce

Ingredience


Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 2 ks
Jahody zahradní 250 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 250 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Moučkový cukr a jeden vanilkový cukr utřeme se žloutky, změklým máslem, mlékem, moukou a solí.
  2. Těsto necháme asi 20 minut odpočinout, potom přidáme sníh.
  3. Ve vaflovači upečeme vaflová srdce, necháme vychladnout, potřeme tvarohem s rozmačkanými jahodami, ušlehanou smetanou a jedním vanilkovým cukrem, přiklopíme druhou vaflí a posypeme cukrem.