Vepřové chow mein

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 8 ks
Fazolové výhonky 170 g
Nudle vaječné 170 g
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Vepřové maso libové 350 g
Víno rýžové čínské 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme nudle dle instrukcí na obalu, scedíme a odložíme stranou. Maso nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji orestujeme do zlatohněda. Zakápneme sezamovým olejem, přidáme rozmačkaný česnek, nakrájené cibulky a nahrubo pokrájenou papriku bez semínek. Vše osmahneme nad vysokým plamenem cca 4 min, aby zelenina změkla.
  2. Zmírníme teplotu a za stálého míchání přidáme nudle, sójovou omáčku a rýžové víno. Povaříme cca 2 minuty, přisypeme fazolové výhonky a vaříme ještě 1 minutu. Na závěr přidáme nakrájenou petrželku, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.