Vepřové chow mein
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
8 ks |
Fazolové výhonky |
170 g |
Nudle vaječné |
170 g |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Vepřové maso libové |
350 g |
Víno rýžové čínské |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme nudle dle instrukcí na obalu, scedíme a odložíme stranou. Maso nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji orestujeme do zlatohněda. Zakápneme sezamovým olejem, přidáme rozmačkaný česnek, nakrájené cibulky a nahrubo pokrájenou papriku bez semínek. Vše osmahneme nad vysokým plamenem cca 4 min, aby zelenina změkla.
- Zmírníme teplotu a za stálého míchání přidáme nudle, sójovou omáčku a rýžové víno. Povaříme cca 2 minuty, přisypeme fazolové výhonky a vaříme ještě 1 minutu. Na závěr přidáme nakrájenou petrželku, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.