Vepřové v pikantní kyselé omáčce

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Klasy kukuřičné mražené 115 g
Kompot ananasový 230 g
Koření pěti vůní 1 kávová lžička
Maizena - kukuřičný škrob 4 kávová lžička
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 350 g
Voda pitná 1 polévková lžíce
Vývar drůbeží 187.5 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z masa odstraníme tuk a nakrájíme je na tenké plátky. Slunečnicovým olejem potřeme dno ohnivzdorného hrnce, rozpálíme a maso na něm cca 2 minuty restujeme po každé straně dohněda.
  2. Stranou smícháme nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, prášek pěti druhů koření, sójovou omáčku a vinný ocet. Ananas scedíme, šťávu z něj přilijeme do vývaru, přidáme připravené koření, důkladně promícháme a touto směsí zalijeme maso. Na mírném plameni přivedeme k varu, poté za stálého míchání přidáváme kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě. Na závěr nasypeme rozpůlené kukuřičné klásky a nakrájenou zelenou papriku. Dle chuti osolíme a opepříme.
  3. Nádobu zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Po 30 minutách přidáme ananas a vrátíme do trouby ještě na 5 minut. Dozdobíme petrželkou a podáváme s vařenou rýží.