Vepřové v pikantní kyselé omáčce
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Klasy kukuřičné mražené |
115 g |
Kompot ananasový |
230 g |
Koření pěti vůní |
1 kávová lžička |
Maizena - kukuřičný škrob |
4 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
350 g |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
187.5 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z masa odstraníme tuk a nakrájíme je na tenké plátky. Slunečnicovým olejem potřeme dno ohnivzdorného hrnce, rozpálíme a maso na něm cca 2 minuty restujeme po každé straně dohněda.
- Stranou smícháme nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, prášek pěti druhů koření, sójovou omáčku a vinný ocet. Ananas scedíme, šťávu z něj přilijeme do vývaru, přidáme připravené koření, důkladně promícháme a touto směsí zalijeme maso. Na mírném plameni přivedeme k varu, poté za stálého míchání přidáváme kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě. Na závěr nasypeme rozpůlené kukuřičné klásky a nakrájenou zelenou papriku. Dle chuti osolíme a opepříme.
- Nádobu zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Po 30 minutách přidáme ananas a vrátíme do trouby ještě na 5 minut. Dozdobíme petrželkou a podáváme s vařenou rýží.