Řecká jehněčí játra

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Játra jehněčí 800 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka polohrubá 20 g
Pepř černý mletý 4 g
Rajčata 300 g
Sůl 8 g
Víno bílé 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí játra nakrájíme na menší kousky a namočíme do mléka. Na pánvi osmažíme na másle cibuli nakrájenou na kolečka a prolisovaný česnek. Játra necháme okapat, přihodíme na pánev a zprudka orestujeme. Přilijeme víno, rozmixovaná rajčata, přidáme bobkový list a vaříme na mírném ohni 30 minut. Omáčka by měla zhoustnout, v případě potřeby můžeme vmíchat trochu mouky. Osolíme, opepříme, podáváme např. s rýží.