Řecká jehněčí játra
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Játra jehněčí |
800 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka polohrubá |
20 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
8 g |
Víno bílé |
3 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jehněčí játra nakrájíme na menší kousky a namočíme do mléka. Na pánvi osmažíme na másle cibuli nakrájenou na kolečka a prolisovaný česnek. Játra necháme okapat, přihodíme na pánev a zprudka orestujeme. Přilijeme víno, rozmixovaná rajčata, přidáme bobkový list a vaříme na mírném ohni 30 minut. Omáčka by měla zhoustnout, v případě potřeby můžeme vmíchat trochu mouky. Osolíme, opepříme, podáváme např. s rýží.