Tarte flambé

Tarte flambé - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 115 g
Cibule 4 ks
Maizena - kukuřičný škrob 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Těsto na pizzu 800 g
Tvaroh měkký 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníkové pláty. Vyložíme jimi plechy lehce potřené olejem. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a máslo, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a pod pokličkou ji podusíme doměkka. Potom pokličku odstraníme a cibuli za občasného promíchání osmažíme dozlatova. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  2. V míse dohladka rozšleháme tvaroh se škrobovou moučkou, vejci a zakysanou smetanou. Směs rozdělíme na korpusy, rovnoměrně rozetřeme a poklademe cibulí a slaninou.
  3. Koláče pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut. Upečené tarte flambé nakrájíme na porce a podáváme.