Tarte flambé
Ingredience
Anglická slanina |
115 g |
Cibule |
4 ks |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Těsto na pizzu |
800 g |
Tvaroh měkký |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníkové pláty. Vyložíme jimi plechy lehce potřené olejem. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a máslo, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a pod pokličkou ji podusíme doměkka. Potom pokličku odstraníme a cibuli za občasného promíchání osmažíme dozlatova. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- V míse dohladka rozšleháme tvaroh se škrobovou moučkou, vejci a zakysanou smetanou. Směs rozdělíme na korpusy, rovnoměrně rozetřeme a poklademe cibulí a slaninou.
- Koláče pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut. Upečené tarte flambé nakrájíme na porce a podáváme.