Perličky pečené v kapustě

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Celer řapíkatý 2 ks
Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 400 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 85 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Perlička 2 ks
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole rozehřejeme máslo s 1 lžící oleje, vložíme očištěné, osolené a opepřené perličky a opékáme je po všech stranách asi 10 minut. Odstavíme z plotny a perličky vyjmeme.
  2. Do kastrolu přidáme zbylý olej spolu s oloupanou, nasekanou cibulí, na kolečka nakrájeným pórkem, na plátky nakrájeným celerem a na kostičky nakrájenou slaninou. Za stálého míchání vše smažíme 2-3 minuty. Přidáme rozpůlené ořechy a opečené perličky.
  3. Očištěnou kapustu nakrájíme na osminky tak, aby listy zůstaly na košťálu. Kapustu vložíme do kastrolu mezi perličky, zalijeme vývarem a vše osolíme a opepříme. Na plotně uvedeme do varu, potom kastrol vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pokrm pečeme asi 45 minut. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout.
  4. Perličky rozkrájíme na půlky a upravíme na talíře spolu se zeleninou a šťávou.