Perličky pečené v kapustě
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Kapusta hlávková |
400 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
85 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Perlička |
2 ks |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole rozehřejeme máslo s 1 lžící oleje, vložíme očištěné, osolené a opepřené perličky a opékáme je po všech stranách asi 10 minut. Odstavíme z plotny a perličky vyjmeme.
- Do kastrolu přidáme zbylý olej spolu s oloupanou, nasekanou cibulí, na kolečka nakrájeným pórkem, na plátky nakrájeným celerem a na kostičky nakrájenou slaninou. Za stálého míchání vše smažíme 2-3 minuty. Přidáme rozpůlené ořechy a opečené perličky.
- Očištěnou kapustu nakrájíme na osminky tak, aby listy zůstaly na košťálu. Kapustu vložíme do kastrolu mezi perličky, zalijeme vývarem a vše osolíme a opepříme. Na plotně uvedeme do varu, potom kastrol vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pokrm pečeme asi 45 minut. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout.
- Perličky rozkrájíme na půlky a upravíme na talíře spolu se zeleninou a šťávou.