Meruňky grilované v medu s mascarpone
Ingredience
Kompot meruňkový |
400 g |
Mandle plátky |
2 polévková lžíce |
Mascarpone |
150 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zapékací formu lehce vymažeme máslem a vložíme do ní okapané meruňky řeznou plochou nahoru. Meruňky potřeme medem, posypeme mandlovými lupínky a mírně poprášíme skořicí. Grilujeme v troubě pod rozpáleným grilem asi 10 minut. Mandle mají být opražené a meruňky měkké.
- Dezert podáváme teplý nebo studený. Dobře vychlazené mascarpone podáváme zvlášť v mističce.