Vinné želé s mučenkou

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 100 g
Mučenka 2 ks
Víno šumivé (sekt) 750 ml
Želatina bílá plátky 8 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky želatiny zalijeme v misce studenou vodou a necháme asi 10 minut bobtnat. Do kastrůlku nalijeme 110 ml vína, přidáme citronovou šťávu, cukr a za stálého míchání zahříváme, aby se cukr rozpustil. Přidáme vymačkanou želatinu a šleháme, až se rozpustí. Necháme částečně vychladnout. Potom vmícháme zbylé víno a směs necháme úplně vychladnout.
  2. Z mučenek vydlabeme semínka a rozdělíme do sklenic. Přidáme trochu želé a necháme ztuhnout. Rozdělíme zbylé želé a dezert necháme v chladničce asi 2 hodiny.
  3. Před podáváním můžeme ozdobit růžovými lístky.