Vinné želé s mučenkou
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
100 g |
Mučenka |
2 ks |
Víno šumivé (sekt) |
750 ml |
Želatina bílá plátky |
8 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Plátky želatiny zalijeme v misce studenou vodou a necháme asi 10 minut bobtnat. Do kastrůlku nalijeme 110 ml vína, přidáme citronovou šťávu, cukr a za stálého míchání zahříváme, aby se cukr rozpustil. Přidáme vymačkanou želatinu a šleháme, až se rozpustí. Necháme částečně vychladnout. Potom vmícháme zbylé víno a směs necháme úplně vychladnout.
- Z mučenek vydlabeme semínka a rozdělíme do sklenic. Přidáme trochu želé a necháme ztuhnout. Rozdělíme zbylé želé a dezert necháme v chladničce asi 2 hodiny.
- Před podáváním můžeme ozdobit růžovými lístky.