Směs červeného ovoce
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Jahody zahradní |
120 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 kávová lžička |
Maliny |
175 g |
Ostružiny |
120 g |
Rybíz červený |
150 g |
Třešně |
250 g |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Všechno ovoce omyjeme (třešně vypeckujeme) a vsypeme do kastrolu. Přilijeme 150 ml vody a zvolna uvedeme do varu. Cukr promícháme s kukuřičným škrobem dohladka a postupně vmícháme k ovoci. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Směs necháme vychladnout a potom ji rozdělíme do mističek.
- Dezert můžeme doplnit vanilkovým krémem.