Hovězí karboše
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 hrst |
Cibule |
1 ks |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Hovězí libové |
1 kg |
Hovězí vývar základní |
510 ml |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
10 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel - nať |
1 ks |
Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
285 ml |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí steak nakrájíme na 1 cm kostičky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje a 6-7 minut z obou sran opékáme maso dozlatova. Opečené maso vyndáme z rendlíku a necháme vychladnout. Na opékání masových koláčků můžeme dle uvážení přilít olej.
- Stáhneme plamen a v oleji ještě orestujeme cibulku, kterou si předem nakrájíme na kolečka. Posypeme ji moukou a cukrem a necháme vše 1-2 minuty dojít. Přilijeme pivo a hovězí vývar, občas zamícháme a vaříme. Do rendlíčku vložíme orestované hovězí maso se špetkou bylinek a rajským protlakem. Vše pečlivě promícháme, rendlík přikryjeme a vložíme na 60-120 minut do trouby, než se maso upeče. Při pečení musíme maso několikrát promíchat. Nakonec vyjmeme koření a pokrm dle uvážení dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme talíře petrželovou natí.