Hovězí karboše

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 hrst
Cibule 1 ks
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Hovězí libové 1 kg
Hovězí vývar základní 510 ml
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 10 ml
Pepř černý mletý 1 g
Petržel - nať 1 ks
Pivo světlé 12% 4,5% obj. 285 ml
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí steak nakrájíme na 1 cm kostičky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje a 6-7 minut z obou sran opékáme maso dozlatova. Opečené maso vyndáme z rendlíku a necháme vychladnout. Na opékání masových koláčků můžeme dle uvážení přilít olej.
  2. Stáhneme plamen a v oleji ještě orestujeme cibulku, kterou si předem nakrájíme na kolečka. Posypeme ji moukou a cukrem a necháme vše 1-2 minuty dojít. Přilijeme pivo a hovězí vývar, občas zamícháme a vaříme. Do rendlíčku vložíme orestované hovězí maso se špetkou bylinek a rajským protlakem. Vše pečlivě promícháme, rendlík přikryjeme a vložíme na 60-120 minut do trouby, než se maso upeče. Při pečení musíme maso několikrát promíchat. Nakonec vyjmeme koření a pokrm dle uvážení dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme talíře petrželovou natí.