Zapečený cuketový květ s náplní

Ingredience


Chilli koření mleté 1 špetka
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 100 g
Květ z cukety 8 ks
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pažitka 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 4 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 80 g
Sýr tavený smetanový 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso mleté 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cuketové květy zlehka opláchneme pod tekoucí vodou, velmi opatrně je osušíme v utěrce nebo necháme okapat. Květy otevřeme a vyřízneme pestíky.
  2. Omyté chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme na velmi drobné kousky. Oloupanou cibuli nasekáme také najemno.
  3. Do mísy si připravíme čerstvé mleté hovězí a vepřové maso, smícháme s nasekanou cibulí a chilli papričkami. Ochutíme solí a pepřem a přidáme mleté chilli koření.
  4. Na rozehřátém oleji na pánvi směs masa smažíme asi 8 minut a neustále obracíme a rozmícháváme tak, aby maso na pánvi bylo lehce rozdrobené. Odstavíme a necháme vychladnout.
  5. Připravíme si cuketové květy. Mouku vložíme do mísy a v další misce rozšleháme metličkou vejce.
  6. Olej ve fritéze rozpálíme na 170°C.
  7. Vychladlé mleté maso přendáme do mísy a smícháme s čerstvým smetanovým sýrem. Touto směsí naplníme květy cukety a špičky květů opatrně lehce stočíme a tím květ zase uzavřeme.
  8. Naplněné květy obalíme nejdříve v rozšlehaném vajíčku a až poté v mouce.
  9. Květy posypeme nastrouhaným parmezánem a vložíme do fritézy. Smažíme dozlatova.
  10. Podáváme teplé a na talíři dozdobíme paprikami, pokrájenými na tenké proužky a zelenými bylinkami.