Mozeček z vařeného květáku

Mozeček z vařeného květáku - obrázek

Ingredience


Cibule 30 g
Květák 200 g
Mléko čerstve polotučné 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 20 g
Pažitka 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat. Cibuli drobně pokrájíme. Vejce rozšleháme s 1 lžící mléka, pažitku drobně posekáme.
  2. Cibuli osmažíme na oleji, vsypeme květák, osolíme, opepříme, zalijeme vejcem a za stálého míchání necháme vejce usmažit. Hotový mozeček zdobíme pažitkou.