Mozeček z vařeného květáku
Ingredience
Cibule |
30 g |
Květák |
200 g |
Mléko čerstve polotučné |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
20 g |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat. Cibuli drobně pokrájíme. Vejce rozšleháme s 1 lžící mléka, pažitku drobně posekáme.
- Cibuli osmažíme na oleji, vsypeme květák, osolíme, opepříme, zalijeme vejcem a za stálého míchání necháme vejce usmažit. Hotový mozeček zdobíme pažitkou.