Zapečené smažené lilky
Ingredience
Lilek |
250 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Olej rostlinný |
30 g |
Protlak rajčatový |
10 g |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyté a oloupané lilky nakrájíme na silnější plátky, osolíme špetkou soli a obalíme v mouce. Sýr nastrouháme. Plátky lilku osmažíme na 2/3 oleje. Zapékací misku vytřeme zbylým olejem, klademe do ní po vrstvách usmažené plátky lilku, nastrouhaný sýr, rajčatový protlak a znovu plátky lilku. Na závěr vše zalijeme vejci rozšlehanými se špetkou soli a v předehřáté troubě zapečeme, až se vejce srazí.