Zapečené smažené lilky

Ingredience


Lilek 250 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Olej rostlinný 30 g
Protlak rajčatový 10 g
Sůl 2 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 50 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a oloupané lilky nakrájíme na silnější plátky, osolíme špetkou soli a obalíme v mouce. Sýr nastrouháme. Plátky lilku osmažíme na 2/3 oleje. Zapékací misku vytřeme zbylým olejem, klademe do ní po vrstvách usmažené plátky lilku, nastrouhaný sýr, rajčatový protlak a znovu plátky lilku. Na závěr vše zalijeme vejci rozšlehanými se špetkou soli a v předehřáté troubě zapečeme, až se vejce srazí.