Dušené salátové okurky s jogurtem
Ingredience
Jogurt bílý |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
6 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Okurka salátová |
400 g |
Olej rostlinný |
25 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Salátové okurky omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka (okurku neloupeme) a nakrájíme na střední kostky.
- V hlubším rendlíku na oleji okurku s kořením dusíme pod poklicí zhruba 10 minut. Poté do okurky vmícháme jogurt rozšlehaný s moukou. Necháme chvíli za stálého míchání provařit.
- Podáváme ozdobené drobně sekanou petrželovou natí.