Guláš z čerstvých hub

Ingredience


Brambory 150 g
Cibule 30 g
Houby čerstvé 200 g
Kmín drcený 0.25 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 20 g
Olej rostlinný 20 g
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé lesní houby (mohou být i žampiony) očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli na drobné kostky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
  2. V hlubším rendlíku osmažíme cibuli, přidáme houby, zasypeme solí, paprikou, drceným kmínem, pepřem, zamícháme, 1 minutu smažíme, poté zalijeme vodou a dusíme pod poklicí. Po 10 minutách přidáme brambory, přilijeme mouku smíchanou se zbylou vodou a dusíme, až jsou brambory měkké.