Guláš z čerstvých hub
Ingredience
Brambory |
150 g |
Cibule |
30 g |
Houby čerstvé |
200 g |
Kmín drcený |
0.25 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Čerstvé lesní houby (mohou být i žampiony) očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli na drobné kostky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
- V hlubším rendlíku osmažíme cibuli, přidáme houby, zasypeme solí, paprikou, drceným kmínem, pepřem, zamícháme, 1 minutu smažíme, poté zalijeme vodou a dusíme pod poklicí. Po 10 minutách přidáme brambory, přilijeme mouku smíchanou se zbylou vodou a dusíme, až jsou brambory měkké.