Krémová polévka z úhoře

Ingredience


Chléb konzumní 1 krajíc
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kerblík 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Úhoř říční 400 g
Víno bílé 150 ml
Vývar rybí 1500 ml
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z očištěného a vykuchaného úhoře omyjeme a spolu s oloupanou cibulí a očištěnou kořenovou zeleninou nakrájíme na kostičky. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a chvíli podusíme.
  2. Potom přilijeme vývar, víno, přidáme nasekanou šalvěj, kerblík a vše povaříme asi 15 minut.
  3. Nakonec polévku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou a nasekanou petrželkou.
  4. Podáváme s kostičkami osmaženého chleba.