Krémová polévka z úhoře
Ingredience
Chléb konzumní |
1 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Úhoř říční |
400 g |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar rybí |
1500 ml |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso z očištěného a vykuchaného úhoře omyjeme a spolu s oloupanou cibulí a očištěnou kořenovou zeleninou nakrájíme na kostičky. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a chvíli podusíme.
- Potom přilijeme vývar, víno, přidáme nasekanou šalvěj, kerblík a vše povaříme asi 15 minut.
- Nakonec polévku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou a nasekanou petrželkou.
- Podáváme s kostičkami osmaženého chleba.