Rybí vinná polévka s chřestem
Ingredience
Chřest sterilovaný |
60 g |
Filé z aljašské tresky |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
1500 ml |
Zelenina kořenová |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce s vodou vložíme omyté filé a polovinu očištěné, nakrájené zeleniny. Osolíme a povaříme asi 30 minut. Přecedíme a přidáme zbylou zeleninu nakrájenou na nudličky a podušenou na másle. Vaříme ještě 15 minut.
- Chřest nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Přilijeme víno a podle chuti přisolíme.
- Polévku podáváme s bílým pečivem.