Polévka z uzené tresky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mléko plnotučné |
400 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska uzená |
500 g |
Vývar rybí |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzenou tresku spaříme vroucí vodou, stáhneme z kůže a vykostíme. Maso narkájíme na kousky a spolu s oloupanou, nasekanou cibulí vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, hrnec uzavřeme a polévku vaříme 6-7 minut.
- Potom pokličku odstraníme, do polévky přilijeme mléko a smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme nasekanou petrželku a jen prohřejeme.
- Polévku můžeme podávat teplou i studenou.