Polévka z uzené tresky

Ingredience


Cibule 1 ks
Mléko plnotučné 400 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 kávová lžička
Treska uzená 500 g
Vývar rybí 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzenou tresku spaříme vroucí vodou, stáhneme z kůže a vykostíme. Maso narkájíme na kousky a spolu s oloupanou, nasekanou cibulí vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, hrnec uzavřeme a polévku vaříme 6-7 minut.
  2. Potom pokličku odstraníme, do polévky přilijeme mléko a smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme nasekanou petrželku a jen prohřejeme.
  3. Polévku můžeme podávat teplou i studenou.