Ovocná omáčka s rýží

Ingredience


Hrozinky 30 g
Jahody zahradní 45 g
Med včelí 4 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
puding-smetanovo vanilkový 1 balení
Rýže Basmati 150 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve dle návodu uvaříme rýži, jen do vody přidáme 1 lžíci medu.
  2. V menším hrnci dáme vařit rozmačkané jahody s vodou, hrozinkami a zbylým medem. Vše vaříme cca 8 minut, poté přimícháme pudink smíchaný s trochou vody.
  3. Vaříme dalších 8 minut a nakonec přilijeme pomerančovou šťávu.
  4. Servírujeme společně s uvařenou rýží.