Okoun s česnekem
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Cibule |
20 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
150 g |
Okoun říční |
1000 g |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar rybí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, vykuchané a omyté okouny vložíme do kastrolu a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, sůl a česnek utřený se 100 g másla a nastrouhanou cibulí. Zvolna vaříme asi 20 minut.
- Uvařené okouny necháme okapat, upravíme je na nahřátou servírovací mísu a z horní poloviny ryb stáhneme kůži.
- Na zbylém másle osmažíme strouhanku, nasypeme na okouny a vše přelijeme rozpuštěným máslem.
- Vhodnou přílohou je jednoduchý bramborový salát.