Okoun s česnekem

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Cibule 20 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 150 g
Okoun říční 1000 g
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar rybí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, vykuchané a omyté okouny vložíme do kastrolu a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, sůl a česnek utřený se 100 g másla a nastrouhanou cibulí. Zvolna vaříme asi 20 minut.
  2. Uvařené okouny necháme okapat, upravíme je na nahřátou servírovací mísu a z horní poloviny ryb stáhneme kůži.
  3. Na zbylém másle osmažíme strouhanku, nasypeme na okouny a vše přelijeme rozpuštěným máslem.
  4. Vhodnou přílohou je jednoduchý bramborový salát.