Štika se zeleninou
Ingredience
Brambory |
750 g |
Červená řepa |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko plnotučné |
125 ml |
Mrkev kořen |
100 g |
Štika obecná |
1000 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou mrkev, cibuli a červenou řepu nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky.
- Zeleninu urovnáme na dno kastrolu a poklademe omytými porcemi ryby. Zalijeme vodou tak, aby porce byly zakryty, osolíme a zvolna vaříme.
- Kastrolem občas potřeseme, aby se zelenina nepřipálila. Krátce před koncem vaření přilijeme mléko a přidáme máslo.
- Porce štiky upravíme na nahřáté talíře a obložíme zeleninou a bramborami.