Štika se zeleninou

Ingredience


Brambory 750 g
Červená řepa 100 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mléko plnotučné 125 ml
Mrkev kořen 100 g
Štika obecná 1000 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev, cibuli a červenou řepu nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky.
  2. Zeleninu urovnáme na dno kastrolu a poklademe omytými porcemi ryby. Zalijeme vodou tak, aby porce byly zakryty, osolíme a zvolna vaříme.
  3. Kastrolem občas potřeseme, aby se zelenina nepřipálila. Krátce před koncem vaření přilijeme mléko a přidáme máslo.
  4. Porce štiky upravíme na nahřáté talíře a obložíme zeleninou a bramborami.