Hovězí steak v křenové omáčce po orietálním způsobu
Ingredience
Česnek |
4 g |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibulka jarní |
8 g |
Křenová pasta - Krenex |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová pikantní |
4 polévková lžíce |
Smetana čerstvá ke šlehání |
6 polévková lžíce |
Steakhouse |
680 g |
-
Doba přípravy: 130 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso vložíme nejlépe do umělé nádoby, polijeme směsí ze sójové omáčky a šťávy z oliv. Nádobu zakryjeme, aby se mohlo maso v lednici dostatečně uležet, na dobu 60-120 minut. V kastrůlku si připravíme smetanu s křenovou pastou, přiklopíme pokličkou a dáme do lednice spolu s masem.
- Gril rozpálený na vyšší výkon pomocí pečícího papíru potřeme olejem, maso osmahneme na pánvičce pěkně z obou stran, aby dobře změklo. Dále si upečeme další 2 kousky masa, mezitím si zbylé kousky na pánvičce udržujeme stále teplé. Směs koření si schováme na pozdější potírání řízků před pečením.
- Pokrájenou zeleninu a koření vložíme do rendlíku a povaříme. Řízky přelijeme omáčkou a na povrchu potřeme křenovou pastou a posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Jako přílohu k masu můžeme též podávat křen se smetanou.