Hovězí steak v křenové omáčce po orietálním způsobu

Ingredience


Česnek 4 g
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibulka jarní 8 g
Křenová pasta - Krenex 4 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Omáčka sojová pikantní 4 polévková lžíce
Smetana čerstvá ke šlehání 6 polévková lžíce
Steakhouse 680 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso vložíme nejlépe do umělé nádoby, polijeme směsí ze sójové omáčky a šťávy z oliv. Nádobu zakryjeme, aby se mohlo maso v lednici dostatečně uležet, na dobu 60-120 minut. V kastrůlku si připravíme smetanu s křenovou pastou, přiklopíme pokličkou a dáme do lednice spolu s masem.
  2. Gril rozpálený na vyšší výkon pomocí pečícího papíru potřeme olejem, maso osmahneme na pánvičce pěkně z obou stran, aby dobře změklo. Dále si upečeme další 2 kousky masa, mezitím si zbylé kousky na pánvičce udržujeme stále teplé. Směs koření si schováme na pozdější potírání řízků před pečením.
  3. Pokrájenou zeleninu a koření vložíme do rendlíku a povaříme. Řízky přelijeme omáčkou a na povrchu potřeme křenovou pastou a posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Jako přílohu k masu můžeme též podávat křen se smetanou.