Zeleninové hovězí řízky

Ingredience


Brokolice 145 g
Česnek 2 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazolové klíčky 200 g
Kapie 1 ks
Mouka kukuřičná 1.5 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 g
Steakhouse 455 g
Sůl 1 špetka
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do rendlíku vložíme hovězí maso. K řízkům přidáme víno, cukr, sójovou omáčku a vmícháme mouku.
  2. Ve varné míse na středním plameni rozpálíme 1 lžíci oleje a osmažíme 1 řízek namočený v marinádě. Stejně budeme postupovat i při přípravě zbylého masa.
  3. V pánvi orestujeme brokolici, přidáme zbývající zeleninu, přilijeme vodu a vše dusíme cca 5-8 minut, až do úplného změknutí.
  4. Do smažených řízků přidáme ústřičnou omáčku, kterou ozdobíme fazolovými klíčky. Podle chuti přidáme koření.
  5. Podáváme obložené dušenou zeleninou.