Zeleninové hovězí řízky
Ingredience
Brokolice |
145 g |
Česnek |
2 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazolové klíčky |
200 g |
Kapie |
1 ks |
Mouka kukuřičná |
1.5 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 g |
Steakhouse |
455 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do rendlíku vložíme hovězí maso. K řízkům přidáme víno, cukr, sójovou omáčku a vmícháme mouku.
- Ve varné míse na středním plameni rozpálíme 1 lžíci oleje a osmažíme 1 řízek namočený v marinádě. Stejně budeme postupovat i při přípravě zbylého masa.
- V pánvi orestujeme brokolici, přidáme zbývající zeleninu, přilijeme vodu a vše dusíme cca 5-8 minut, až do úplného změknutí.
- Do smažených řízků přidáme ústřičnou omáčku, kterou ozdobíme fazolovými klíčky. Podle chuti přidáme koření.
- Podáváme obložené dušenou zeleninou.